25 éves a Dental-Trade Kft.

Szeptember 16-17-én került megrendezésre a Dental-Trade hagyományos – immár hatodik – őszkezdő-nyárzáró szakmai fóruma, mellyel ebben az évben a cég fennállásának huszonötödik születésnapját is ünnepelte nemzetközi és hazai előadók, valamint ügyfelei, partnerei körében.

Az elmúlt években a digitalizáció sosem látott mértéket öltött a gazdaság legtöbb szektorában, így a fogászat, fogtechnika területén is. Ezzel a fejlődéssel egy hagyományosan kézműves szakmában lépést tartani csak folyamatos továbbképzésekkel lehetséges. A Dental-Trade kétnapos Balaton-parti születésnapi rendezvénye kiváló alkalom volt a legújabb digitális technológiák elméletének gyakorlati felhasználásának megismerésére.

A Tradíció-Innováció idei kongresszusa a korábbiaknál még inkább a digitális, CAD/CAM technológiákat helyezte előtérbe olyan hazai szakemberek közreműködésével, mint Dr. Borbély Judit, Róth Lajos, Dr. Joós-Kovács Gellért, Modor Gergely, Dr. Bistey Tamás, Dr. Szőcs István és Vágvölgyi Szilárd.

A nemzetközi előadok által képviselt – a szakma élvonalába tartozó cégek mindegyike több éves, vagy akár több évtizedes múlttal rendelkezik, mint a Dental-Trade partnere – kiváló, csúcsminőségű termékeikkel, technológiáikkal járulnak hozzá hazánk magas szintű fogorvosi és fogtechnikai szolgáltatásaihoz.

Jürgen Freitag – VITA – Esztétika a kerámiától a kompozitig című előadásában egy teljes rekonstrukciós folyamat esettanulmányán keresztül a megfelelő anyagválasztásra tért ki, majd néhány példával szemléltette a cirkon és a fémkerámia felhasználásának indoklását. Az előadás kitért a kerámia és a kompozit használatának kérdésére, különös tekintettel az implantátumok funkcionális használatára, illetve azok behatásaira. A résztvevők rövid betekintést kaphattak a fejlesztési folyamatba, majd az előadást egy rövid jövőbetekintéssel zárta a fogászati piac új termékeire – PEEK, Enamic – kitekintve.

A BEGO idén azt a Henning Wulfes fogtechnikus mestert delegálta a kongresszusra, aki hosszú éveken keresztül volt a brémai academia.dental Nemzetközi BEGO Iskola és a BEGO Továbbképző Központ vezetője, valamint az elmúlt 25 évben több mint száz magyar fogtechnikus szakmai továbbképzését irányította. Előadásaiban a fogászati piac, valamint a fogászati laborok jövőjét analizálta statisztikai valamint gyakorlati szemmel.

A Dental-Trade 2010 februárjában a 3Shape elsőszámú hazai forgalmazójává vált, ezzel úttörő lett a magyarországi nyitott CAD/CAM rendszerek bevezetésében. A dán cég idén Jan Paulics – svéd fogorvos, szájsebész – közreműködésével emelte a születésnapi kongresszus színvonalát, akinek előadásán keresztül az intraorális szkennelés, digitális implantátum és sebészeti fúrósablon tervezés részleteibe tekinthettünk be, mint a praxisok új lehetőségei.

A pénteki előadások után délután az érdeklődök szakmai workshopokon vehettek részt az előadóteremmel szomszédos kiállító teremben, ahol további lehetőségük adódott az előadások alatt bemutatott eszközök használatának megtekintésére, kipróbálására.

A Tradíció-Innováció rendezvény az elmúlt évek alatt a magyarországi fogászati élet meghatározó eseményévé nőtte ki magát, mely kitűnő alkalmat biztosított – és biztosít a jövőben is a kereskedők, gyártók, fogorvosok, fogtechnikusok tapasztalatcseréjére, szakmai beszélgetésekre – mindezt kötetlen, szabad keretek között. Így a rendezvény a piaci szereplők egymás igényeinek megismerése által hozzájárul a magyarországi fogászati szolgáltatások egyre színvonalasabbá válásához.